Bloggnorge.com // Ytringer fra Lykketreffet
Start blogg

Gatetrakassering av kvinner og nettrollenes latterliggjøring av dette

Kategori: Samfunn | 0 kommentarer » - Skrevet fredag 22. august , 2014 kl. 22:46

trakassering

Det måtte jo dukke opp. Kvinner i det såkalt likestilte norske samfunnet, opplever å bli trakassert i landets gater hver eneste dag. 15. august publiserte TV2 en artikkel om gatetrakassering. Flere kvinner forteller her om hva de opplever når de beveger seg utendørs. Dette problemet er så utbredt at flere kvinner sier at de går og kikker ned i bakken av frykt for å få ukvemsord haglende mot seg. Trakasseringen skjer landet rundt, og er ikke bare et hovedstadsproblem. Bak trakasseringen står både etnisk norske menn og menn med utenlandsk opprinnelse. Kvinnene i denne artikkelen opplever å få slibrige kommentarer ropt etter seg og de har også blitt kalt horer. De forteller også at de i tillegg opplever å bli stoppet på gaten og gjerne blir tatt på, eller forsøkt tatt på, mot sin vilje. Da TV2 var ute og laget reportasjen om dette samfunnsproblemet, ble journalisten som hadde skjult kamera forsøkt stoppet tjuesju ganger av møtende menn på gaten. Hun ble forfulgt tre ganger og også stoppet to ganger av en bil. Som om ikke dette er nok, opplever kvinner i tillegg å få slengt trusler om voldtekt etter seg.

Når jeg sitter og leser nyheter på nettet, så skummer jeg gjerne gjennom kommentarene for å se hvilke reaksjoner folk har på nyhetene som presenteres. Det kom ikke som noen overraskelse at det svermer av såkalte nettroll, som forsøker å regjere også kommentarfeltene i disse sakene om trakassering. Mange ganger blir jeg regelrett skremt over holdningene deres. For hva er det som møter meg når jeg scroller meg nedover i kommentarene? Latterliggjøring, pornografiske bilder og kommentarer fra «menn» som mener kvinnene overdriver og syter. Som for eksempel: «Kom dere tilbake til kjøkkenbenken, så slipper dere trakassering». I tillegg kommer det selvfølgelig ytringer fra menn som må poengtere at de også har opplevd å bli tatt på rumpa av en dame en gang de var på byen, uten at de syter av den grunn. Vel kjære alle mannlige nettroll; om du blir tatt på av noen og liker det, eller ikke tar deg nær av dette, så er det jo ikke trakassering. Eller? Dette kan derfor ikke sammenliknes. Ekte mannfolk latterliggjør heller ikke kvinner som blir trakassert!

Om du er en ekte mann kjære leser, så forsvarer du kvinners rett til å bevege seg både hjemme og i det offentlige rom, uten at de skal måtte kikke i bakken av frykt for å bli trakasert eller å bli utsatt for noen andre former for overgrep. Ekte menn behandler nemlig kvinner med respekt!

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.