Bloggnorge.com // Ytringer fra Lykketreffet
Start blogg

Om arbeidstid

Kategori: Samfunn | 6 kommentarer » - Skrevet mandag 11. august , 2014 kl. 23:54

Nå klager de igjen på denne arbeidstida. Akkurat som om de arbeider så mye de der lærerne. Er de så dumme at de arbeider i ferier, helger og på kveldstid, ja så får de ha det så godt. Det er jo ingen grunn til at de skal arbeide utover 7,5 timers- dagen som resten av oss. De trenger jo ikke det. For alle yrker er jo like. Man går på jobb, gjør jobben sin innenfor arbeidstida og så går man hjem. Om man ikke må ha noen timer overtid da. Ingen trenger i grunn å arbeide på ettermiddags- eller kveldstid, om man ikke er skiftarbeider da vel og merke. Er ikke så sikker på at de heller trenger det i grunn. La oss nå en gang for alle sørge for at alle får arbeide innenfor rammene av en «normalarbeidsdag».
Ta Politiet for eksempel. Det er vel ingen grunn til at Politiet skal arbeide kvelder og helger? La oss innføre de samme arbeidstidsbestemmelsene for Politiet som for «vanlige folk». Kriminalitet på kveldstid og i helger sier du? Hvorfor skal ikke denne kunne foregå på dagtid i ukedagene? Så får jo de kriminelle skikkelige arbeidstider å operere innenfor mener jeg. Tenk hvilke problemer vi sparer samfunnet for da. Det blir trygt i gatene på kvelds- og nattestid for eksempel.
Hva så med skuespillerne og teatrene? Det er vel en fordel at de også får kortere dager. Man hører jo at de arbeider og øver så mye på replikker i forbindelse med stykkene de setter opp. Det skulle nå bare mangle at ikke teatrene også fikk litt mer normale arbeidsdager. Da kan jo teatersjefene bedre kontrollere tida skuespillerne benytter til å pugge replikker (såkalt hjemmearbeid), i forhold til den faktiske øvingen på stykkene i teateret. Her kan jo teatersjefen benytte sin styringsrett mener jeg. Nei, la skuespillerne gjøre jobben sin mellom åtte og fire.
Utelivsbransjen sier du? Ja, nå skal jo folk på arbeid klokka åtte om morgenen, så da blir det jo ikke tid til så mye uteliv uansett. Skal du ha deg en pils, så får du ta den i lunsjpausen. Dette fører jo også til at skuespillerne ikke sluntrer unna og tilbringer tida si på teaterkaféen i stedet for å arbeide. Så lang lunsjpause får de jo nemlig ikke.
Brannmenn bør jo heller ikke trenge å rykke ut til alle døgnets tider. Eller ambulansepersonell. Nei, brenner det på dass så får det jammen meg gjøre det mellom åtte og fire. Det er jo heller ingen som blir skadet når alle er ferdige med arbeidsdagene sine. Om noen blir det, så får de vente med å ringe ambulansen til neste dag. De klarer seg jo den stunda uten hjelp. Eventuelt så kan det hende naboen kan hjelpe etter klokka fire.
Hva så med legene og sykepleierne? Nei, det er vel ingen grunn til at disse yrkesgruppene heller skal arbeide utenfor rammene av normal arbeidstid? Pasientene klarer seg jo alene noen timer om ettermiddagen, og om nettene sover de jo tross alt. Man trenger vel ikke noen som følger med om de sover. Sovemedisinen kan de få klokka fire når sykepleierne går hjem.
Skiftarbeidere i industrien. Ja, de blir nok glade når de slipper å gå skift tenker jeg. Tenk på hvor miljøvennlig samfunnet blir når den samlede industrien slår av maskinene og går hjem til ei fornuftig tid. Det er jo ingen grunn til å forurense mer enn nødvendig, så dette er nok god Sosialistisk Venstreparti- og Venstrepolitikk.
Det samme bør gjelde for eldreomsorgen. De eldre har da jammen meg vært ute flere vinterdager før. De klarer seg fint alene på ettermiddag-, kvelds- og nattestid, når omsorgsarbeiderne, hjelpepleierne og sykepleierne går hjem. Litt kaffekaker og noen kamferdrops, ja så kan de mimre om gamledager hele kvelden de. Trenger ingen til å holde dem i hånda for dette. De som ikke er så mobile og de sengeliggende er jo allerede lagt klokka fire uansett.
Journalistene vil heller ikke trenge å ha vaktordninger lengre. Jeg mener. Alt er stengt, så det skjer jo ingenting. Om katastrofen skulle inntreffe og vi ble invadert av en fiende, så har Forsvaret allikevel gått hjem klokka fire, så det blir liksom ikke så mange kamper å skrive om. Da kan man like godt vente med å dekke invasjonen i mediene til dagen etter. Når Hæren og Heimevernet har kommet på jobb liksom.
Nei, jeg er for lik arbeidstid for alle! Så lenge det er likt, så er nok dette til beste for samfunnet!

klokke

 

Kommentarer

  1. hverdagsdebutanten sier:

    interessant og bra skrevet! ser frem til flere av disse innleggene!

  2. Kirsti Madsen sier:

    Godt skrevet! Håper noen er i stand til å se sammenhengen med læreryrket.
    Poenget er jo at læreryrket har topper med store rettebyrder, eller uker med mange og lange møter. Ofte kommer møtene på kort varsel. Et yrke med ganske uforutsigbar arbeidstid fra uke til uke. Men slik er det å jobbe med mennesker.

  3. Birger sier:

    Vi får se om de tar den, Kirsti Madsen. :)

  4. Turid Bakken sier:

    Så bra skrevet. Har du sendt dette til en avis? Slikt som dette kan kanskje folk forstå, både morsomt og alvorlig på samme tid. Hilsen en samfylking som nå bor på Vestlandet.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.